• Meny
  • Meny
Jazz i New York

De hippeste områdene New York

I New York er det få begrensninger på hva du kan se, gjøre og oppleve. Byen er svær, og det er ikke alltid like lett å skille klinten fra hveten. Vi anbefaler at du bruker begrenset tid på de vanligste turistattraksjonene, og forsøker å leve livet som en ekte ung og hipp New Yorker. Bruk heller tiden i disse fire områdene, som vi elsker.

SoHo i New York

SoHo ligger på Manhattan. Området er selvsagt ikke fri for turister, men det er nesten ikke til å unngå i storbyen New York. Her kan du uten problemer bruke flere dager på shopping, uten å gå inn i samme butikk mer enn en gang. Du finner både små kule butikker og gateselgere, i tillegg til store varehus som Bloomingdales. De aller fleste kjedene har også en butikk her. Mens du shopper er du omringet av fresh gatekunst! Bare husk at sales tax kommer i tillegg til prisen som står på prislappene – ca 13% på de fleste varer.

Williamsburg i Brooklyn

Vandre over Brooklyn Bridge til Brooklyn, og tilbring resten av dagen og natten i denne hippe bydelen. Vårt soleklare tips er å tilbringe mye tid i Williamsbrug, som ligger i Brooklyn. De siste årene har noen av de store kaffekjedene og andre giganter satt opp butikk her. Likevel er det fortsatt hovedsakelig små og unike kafeer, utesteder og vintagebutikker som preger bybildet. Vil du ha en real fest mens du er i New York, bør du dra innom her.

Jazz i Greenwich Village

Selv om du ikke er en utpreget jazzentusiast, er det grunn til å få med seg New York sin jazzscene. Ingen områder er bedre for nettopp dét, enn Greenwich Village. I området rundt Christopher Street finner du flere gode jazzklubber, både store og små. Ta turen innom Fat Cat for et slag bordtennis mens bandet spiller, eller velg en kjellerklubb i nærheten. Spis middagen i naboområdet Little Italy før du beveger deg til Greenwich Village og jazzer deg videre inn i natten.

Dynamiske Meatpacking District

Meatpacking District ligger på vestlige Manhattan, mot Chelsea i nord og West Village i sør. Området er et arnested for kunstnere, arkitekter og andre av New York sine hippeste gründere. Vandre gjennom gatene og la deg inspirere av hvordan gammel arkitektur møter ny gatekunst og impulser. Se New Yorks trendsettere stable stiletthelene sine på gammel brostein, før du tar en velfortjent cavapause på en kafé i området. Whitney Museum of American Art åpnet sine dører i Meatpacking District i 2015. Museet fokuserer mye på å vise kunst av levende kunstnere. Ta turen innom og opplev moderne amerikansk kunst. Vil du avslutte dagen med en drink med fiffen, bør du prøve ut barene på toppen av The Standard Hotel og Gansevoort.

Les også om uteliv og spisesteder i New York

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *