• Meny
  • Meny

Flatiron Building

Flatiron Building, eller Fuller Building som den egentlig heter, er en skyskraper som ligger strategisk plassert på hjørnet der Broadway møter Fifth Avenue på Manhattan. På grunn av den opprinnelige byggetomtens smale beliggenhet, ble det til at skyskraperen fikk sin karakteristiske fasong, og etterhvert også kjælenavnet “Strykejernsbygningen”.

Da skyskraperen sto ferdig i 1902 var den et revolusjonerende bygg på flere måter. Det var med sine nærmere 90 meters høyde og 22 etasjer, New Yorks nest høyeste bygning, og ble som en av de første bygningene i New York oppført rundt et stålskjellet. En byggeteknikk som bidro til en både hurtig og sikker konstruksjon. På denne måten kunne man allerede begynne innredningen av de ferdige etasjene, før bygget i sin helhet sto ferdig.

Se mer av Fuller Building

Besøker man Fuller Building i dag, må den dessverre kun nytes utenfra, med mindre man har et ærend, eller skal besøke noen som bor der. Dog er ikke dette å forakte heller, og det er så absolutt ikke uten grunn at den er en av New Yorks mest fotograferte bygninger. Den er utrolig populær, og er ofte blitt brukt som kulisse i flere spillefilmer gjennom årene, og en mengde fiktive firmaer fra filmverdenen har hatt adresse her.

Å komme seg til Fuller Building er svært enkelt, ikke minst på grunn av sin beliggenhet. Det går både buss og undergrunnsbane til stasjoner i umiddelbar nærhet, men mange velger også å spasere dit. Strøkene rundt Fuller Building regnes som trygge, men ønsker man å delta på en organisert tur, er det flere reiseguideselskaper som har en stopp her lagt inn i ruteplanen sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *