• Meny
  • Meny

Lincoln Center i New York

Har man først lagt turen til New York, er det nesten ikke til å komme utenom et besøk hos Lincoln Center for the Performing Arts. Dette over 64.000 kvadratmeter store bygningskomplekset byr på ikke mindre enn 29 innen- og utendørs scener og lokaliteter for utøvende kunst, og det burde ikke være særlig vanskelig å finne noe for enhver smak.

Til tross for at det kun er knappe 50 år siden komplekset offisielt ble åpnet, har det utvilsomt oppparbeidet seg et rykte som verdens største av sitt slag, en posisjon det nok vil ha i mange år ennå.

Et sted for underholdning

Her finner man flere kjente fasiliteter som The Metropolitan Opera House, Avery Fisher Hall hvor New York Philharmonic holder hus, The David H. Koch Theater hvor New York City Ballet har sine forestillinger, og en mengde mindre scener og konsertarenaer, hvor man kan søke om å få satt opp sine forestillinger, uavhengig av hvor kjent man er i bransjen fra før av.

Å besøke senteret er enkelt, og med sin beliggenhet ved Lincoln Square på Manhattan er det både bussforbindelse og flere metrostasjoner i nærheten. Generelt sett kan man fritt vandre rundt blant bygningene med mindre det er spesielle arrangementer på gang, og ønsker man å overvære et av dem, kan det være lurt å bestille billetter på forhånd. Ta gjerne en kikk på senterets internettsider også, da det iblant arrangeres spesielle opplegg hvor det er mulig å både møte og snakke med artister i etterkant, noe som ofte gir både uventede og spennende opplevelser. Les forøvrig mer om offentlige transportmidler i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *