• Meny
  • Meny

Skøytebaner på Manhattan

Seile bortover isen i et romantisk øyeblikk med vind i håret, en vaklende kjæreste på armen og to kakaokopper som venter på dere? Situasjonen er som tatt ut av en amerikansk klissefilm, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at du ikke bør la deg forføre av muligheten dersom du befinner deg i New York i tidsrommet oktober til april.

Blant de mest kjente finner vi selvfølgelig Wollman Rink i Central Park som siden 1949 har gitt byens befolkning et sted å prøve skøyteferdighetene. Sommerstid brukes den som konsertarena, mens den i perioden oktober til april fungerer som skøytebane lokalisert i søndre del av parken.

Noe lenger sør på Manhattan ligger Rockefeller Center Ice-Skating Rink, en helt essensiell opplevelse for enhver Newyorker med respekt for deg selv. Svært ettertraktet rundt juletider da plassen huser et av Manhattans mest kjente juletrær. Åpnet i 1936, og er bestandig populær med tidvis lange ventetider. Reserver gjerne plass for å være av de første på isen da køen ofte er kortere, tidlig på dagen.

Citi Pond og Sky Rink

Isbanen Citi Pond i Bryant Park, i nabolaget Midtown West, er New Yorks eneste skøytebane uten inngangskostnader, du betaler riktig nok litt mer for leie av skøyter og utstyr. Anlegget kan huse opptil 500 stykker, og byr dessuten på en varm paviljong der du kan slappe av med varm kakao og enkle matretter.

Ønsker du teste skøyteformen om vinteren skal du dra til Sky Rink på Chelsea Piers, New Yorks eneste skøytebane som holder åpent hele året. Brukes ofte til hockeytrening, kamper og kunstløp, men holder åpent for generell aktivitet på ettermiddagen. Tilbyr også skøytekurs.

Hva koster det å leie skøyter?
Regn med å betale i sjiktet 7-15 dollar for voksne og ca. halvparten for barn.

Ta eventuelt en titt på hvilke andre severdigheter du burde oppleve i Big Apple.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *