• Meny
  • Meny

SoHo på Manhattan

SoHo er et nabolag på Manhattan i New York, kjent for sine mange artister, gallerier og atelierer, og regnes for å være et av de mest hippe og trendy kvartalene i hele byen. Det er hit man går for å handle i de eksklusive boutiqene, spise på de fornemme restaurantene, eller nippe til en kopp designerkaffe på en av de mange fortauskafeene som finnes i området. En stor kontrast i forhold til SoHos opprinnelige historie, som strekker seg århundrer tilbake i tid.

Første gang SoHos område nevnes, er så tidlig som 1600-tallet, da det var bebodd av kolonister. Senere ble området gitt som boområde til frigitte slaver, noe det fungerte som i mange år, inntil det sakte men sikkert gikk over til å bli brukt som industriell avfallsplass, hvilket det var inntil så sent som 1960 og de første kunstnerne fikk øynene opp for stedet, ikke minst på grunn av sin status med dertilhørende lave boligpriser.

Lite til felles med SoHo i London

I dag er SoHo langt fra noen industriell avfallsplass, og området regnes som trygt å ferdes i. Navnet, eller betegnelsen, SoHo spiller litt på ordene “South of Houston”, som er hele området syd for Houston-street, og selv om mange tror det, har ikke dette området noe til felles med Soho i London – England.

Man behøver ikke oppsøke SoHo kun for å handle, men er man interessert i arkitektur finner man mange godbiter her. Over alt finner man bygninger fra mange tidsepoker, de aller fleste i original og god stand, og virkelig verdt et besøk alene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *