• Meny
  • Meny

St. Patrick’s Cathedral på Manhattan

Midt langs travle og shoppingpregede Fifth Avenue finner du en bygning som virkelig skiller seg ut i positiv retning. Der ruver nemlig den nygotiske, dekorerte og katolske St. Patrick’s katedralen, med Rockefeller Center like over gaten. Katedralen fungerer som et trekkplaster og landemerke for New York City, og et sted der du kan komme inn for å kjenne roen og den gudommelige stemningen som hersker innenfor byggets fire vegger.

Til tross for sine høye tårn på 100 meter kan bygget nærmest virke tilsidesatt av de mange enorme skyskraperne som preger Manhattans bybilde. Selve bygget i seg selv er bygget av murstein som siden er dekket av marmor. Med sin bredde på 53 meter, lengde på 101 meter og kapasitet på 2.200 mennesker er bygget den største katolske kirken i USA.

Messer, dåp og bryllup

Katedralen åpnet i 1879 etter byggestart i 1858 og grove forsinkelser under den amerikanske borgerkrigen under første halvdel av 1860-tallet. Interiøet er i stor grad inspirert av engelske kirker, med et vakkert og utsmykket kapell, enestående rosemalerier og en Pietà-skulptur der jomfru Maria sørger over sin døde sønn, Jesus. Denne er for øvrig tre ganger så stor som den velkjente Pietàen til Michelangelo som står plassert i Peterskirken i Roma.

Ønsker du delta på messer i kirken så gjøres dette hver eneste dag, du har faktisk også mulighet til å følge med på live-messer på katedralens hjemmesider! For øvrig har du også mulighet til å skrifte, dette foregår i tiden etter morgenmessene. Katedralen arrangerer også dåp, bryllup og begravelser.

Besøke St. Patrick’s Cathedral:
Katedralen holder åpent alle dager fra tidlig morgen til ca. kl 21 på kvelden. Gratis inngang.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *