• Meny
  • Meny

Rockefeller Center

Rockefeller Center i New York er navnet på et kommersielt senter på Manhattan som består av i alt 19 bygninger. Senteret ble bygget av den mektige Rockefeller-familien som gjorde det svært godt økonomisk på slutten av 1800-tallet og starten på 1900-tallet. Komplekset ble i 1987 erklært som et nasjonalt minnesmerke, og beviser Rockefeller Centers viktige rolle i USAs historie.

Kompleksets 19 bygninger består av byggene fra 1930-tallet, bygget i art deco-stil som var svært populært under denne tidsepoken. Den andre delen bygninger er et flertalls skyskrapere bygget på 1960-tallet og 70-tallet.

Attraksjoner Rockefeller Center

Selve diamenten i Rockefeller Center er bygningen med navn GE Building. Bygningen er oppkalt etter General Electric som står som eier av bygget. Som New Yorks tiende høyeste bygning er denne svært populær blant turister som vil ta seg til toppen og se alle New Yorks severdigheter fra virkelig fugleperspektiv. Bygningens 70. etasje byr på enestående 360-graders utsikt. Attraksjonen er kjent for å ha kortere køer enn sin konkurrent, Empire State Building.

Er du i New York i slutten av november burde du få med deg tenningen av Rockefeller Centers juletre. Denne hendelsen har brent seg inn som en ikonisk og tradisjonell hendelse blant New Yorkere, og er alltid like populær. Begivenheten blir sendt live på TV. Vinterstid kan du spenne på deg skøytene og vise dine iskunster på Rockefeller Centers skøytebane.

GE-bygningen fungerer som hovedkvarter for NBC, og huser sendingen av de svært kjente TV-programmene Late Night with Conan O’Brian og Saturday Night Live.

Beliggenhet

Bygningskomplekset er fordelt over flere kvartaler mellom 48th og 51st Street, og 5th og 6th Avenue, i Midtown. Med sin svært sentrale beliggenhet vil du enkelt kunne dra til området med bruk av metro eller andre alternativer i kollektivtrafikken i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *