• Meny
  • Meny

Festivaler og arrangementer i New York

New York har som de fleste andre millionbyer verden over en mengde festivaler og feiringer, mange av dem svært lokale, noen større, og noen blant de største i verden. Blant de nyeste av disse er The New York Comedy Festival, stiftet så sent om i 2004, har den allerede opparbeidet seg et solid rykte som festival, og tiltrekker seg mengder av både deltakere og tilskuere fra store deler av verden.

The New York Comedy Festival går av stabelen i flere av de største arenaene New York har å by på, der i blant Carnegie Hall, Madison Square Garden og The Beacon Theatre, for å nevne noen.

Danseparade i New York

Ellers er New York Film Festival en populær festival, både som deltaker og publikum, og dette arrangementet har tradisjoner for å foregå i Lincoln Center. Ønsker man å overvære denne bør man bestille billetter på forhånd, spesielt om det er noen filmer man har spesielt lyst til å se.

Av festivaler utendørs bør man forsøke å få med seg New York Dance Parade, hvor New Yorks danseskoler har gått sammen for å markedsføre seg selv, med en skikkelig gatefestival. Festivalen kjennetegnes spesielt på de fargerike kostymene og fengende rytmene, og opptoget rundes av med en stor dansefest i Tompkins Square Park.

Med sine mange innbyggere med irske aner, slipper heller ikke New York unna St. Patricks Day, som feires solid over store deler av verdensmetropolen, og for ikke å glemme New York Gay Pride Parade, som er en like stor fest for dem med alle andre legninger også, som for de homoseksuelle. Fest, farger og musikk er stikkordene, og alle kan delta. Les også om andre kjente attraksjoner i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *