• Meny
  • Meny
Reiseguide for New York

Reiseguide for New York – 10 ting du ikke kan gå glipp av

New York er tross sin forholdsvis korte historie en svært spennende by som har en lang rekke interessante ting man kan se og gjøre. Faktisk er det så mye i denne metropolen at det kan være vanskelig å velge noen få ting fremfor andre, og folk som kommer hit på en ukes ferie oppdager at de nok burde ha bestilt en måned eller to i stedet for. Uansett, her kommer ti gode forslag til ting å se og gjøre i New York, og felles for dem alle er at man bør sette av god tid til hver enkelt for best mulig utbytte av besøket.

1. Frihetsgudinnen. Man kan ikke reise til New York uten å besøke Statue of Liberty. Selve symbolet på USAs frihet og uavhengighet. Et godt tips er å ta den offentlige fergen til Staten Island i stedet for en av de mange turistfergene, da den offentlige er gratis.

2. The Museum Of Modern Art. Verdens største samling av moderne vestlig kunst. Her kan man se utstillinger som inkluderer noen av de største kunstnerne i verden. Picasso, Salvador Dali, Andy Warhol og Van Gogh, for å nevne noen.

3. Times Square. Spesielt om kvelden når alle neonlysene er tent og de store billboards konstant kjører reklamer og nyheter. En fantastisk opplevelse man ikke bør gå glipp av.

4. Guggenheim Museum. Et av verdens mest berømte museer. Ikke bare på grunn av de fantastiske utstillingene, men like mye på grunn av den særegne arkitekturen.

5. Grand Central Terminal. Med sine over 125 000 daglige passasjerer er det en opplevelse langt utenom det vanlige. Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen blir bare barnemat i forhold. Nyt folkelivet og sug inn den helt spesielle atmosfæren i den store hallen.

6. Central Park. Må oppleves. Gå en tur på de mange stiene, nyt en gratis konsert eller en teaterforestilling, kikk på noen av de mange gateartistene eller lei en robåt på The Lake.

7. Ta turen ut til Ellis Island og se hvordan de første immigrantene til USA hadde det.

8. Alle store byer har sin egen utgave av Chinatown, så også New York. Opplev dette unike kaoset av mennesker, butikker og små boder, hvor det er mulig å gjøre noen gode kupp både hva angår grønnsaker, krydder og suvenirer. Vil man spise autentisk kinesisk mat, er dette også stedet for å gjøre nettopp det.

9. Brooklyn Bridge. Selve symbolet på New York, og et av byens mange varemerker. En spasertur over Brooklyn Bridge er neste obligatorisk, og man kan delta på organiserte turer, hvor man går den ene veien og blir transportert tilbake med buss den andre. Anbefales.

10. Ground Zero. Etter angrepet den 11. september 2001 er området der de to tvillingtårnene og fem andre bygninger tidligere lå nå omgjort til minnesmerke for hendelsen. Det finnes også et museum på stedet hvor man kan se bilder fra både før, under og etter angrepet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *