• Meny
  • Meny

Kjente ølsorter og ølbryggerier i New York og USA

New York er på mange måter en allsidig by, ikke minst på grunn av alle nasjonalitetene som er samlet der. Dette gjenspeiler seg på svært mange måter, også når det kommer til øl.

Opprinnelig var det indianerne som brygget øl av mais, men med europeernes inntog ble det også innført nye øltyper, mange av dem finnes fortsatt.

Det finnes ikke noe eget øl som kjennetegner New York som sådan, men både byen og staten rundt, har lange tradisjoner for brygging. I dag foregår mye av bryggingen på såkalte mikrobryggerier, og flere barer har sine egne varianter å by på.

Den jevne New Yorker drikker like gjerne en stout, som en ale, som en lager, og alminnelig pils er også populært. Både lyse og mørke varianter drikkes, og mange New Yorkere setter stor pris på øl av den noe sterkere typen også, gjerne opp mot 10 til 15 %.

Budweiser regjerer på tronen

Likevel er det de svakere øltypene som regjerer på toppen av listen over de mest populære, og ikke overraskende er det merket Budweiser som foretrekkes. Både i ordinær utgave, og i lettversjon, Bud Light. Disse har hele 30% av de amerikanske markedsandelene, tett fulgt av Miller, et Milwaukeeprodusert øl, som har vært på markedet siden begynnelsen av 1970 tallet.

Deretter følger Coors Light, også et relativt ungt produkt på det amerikanske markedet, men likevel populært, og produseres nå over hele landet.

Amerikanerne liker å eksperimentere med forskjellige tilsetningstoffer i øllet, og bruker gjerne lokale råvarer så langt det er praktisk mulig. Noe som kan gi spennende opplevelser, litt etter hvor i USA man befinner seg. Se også tips til gode barer i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *