• Meny
  • Meny

Tips til gode barer i New York

Det sies at alt er mulig i Amerika, et utsagn som passer minst like godt på verdensbyen New York, som igjen gjenspeiler seg i byens utrolige barmiljøer. Her finnes små og store barer i alle mulige varianter og fasonger, noen særere enn andre, men alle har det til felles at de strekker seg svært langt for å tilfredsstille kundenes ønsker og interesser.

Et spennende eksempel på dette finner man midt i Chinatown, i baren Apotheke, som ligger i en tidligere opiumsbule, og tilbyr ikke mindre enn 250 forskjellige cocktails. Deriblant flere med hjemmelaget absint.

I Greenwich ligger Julis’ Bar, en litt gammeldag og homoinspirert bar, men inneholder klientell av alle slag, mesteparten fra lokalområdene rundt. Som en kuriositet kan det sies at det henger bilder av tusenvis av tidligere gjester på veggene, så kanskje man finner noen man kjenner.

Hemmelig bar i New York

Blant de mest berømte barene i New York finner man selvfølgelig PDT, eller Please Dont Tell, en bar man må vite om for å finne, ikke minst fordi inngangen er gjennom en telefonkiosk(!) utenfor en hot-dog kiosk.

Ønsker man seg en litterær opplevelse, kan man sette opp The Half King på besøkslisten, gjerne på en mandag, da dette er en forfatterbar eid av forfatterne Sebastian Junger, Scott Anderson og instruktøren Nanette Burnstein. Ved siden av drinker kan man nemlig oppleve forfatterne lese fra sine egne bøker, og er man heldig kan man ta med seg en signert utgave hjem igjen.

Ut over disse finnes det utallige barer over hele byen, og det er noe for enhver smak. Spør gjerne andre på samme bar om de kjenner andre steder å gå, og ta det derfra. Mulighetene er mange og folk er stort sett vennlige. Les også om noen av de beste utestedene på Manhattan.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *