• Meny
  • Meny
Barn ferie New York

Ferie med barn i New York – fem gode tips

Mange har en drøm om å på et eller annet tidspunkt i livet å få komme til millionbyen New York, men av forskjellige årsaker er det ikke alltid det lar seg gjøre. Familie, studier og jobb er ofte argumenter som går igjen, og etter hvert også barn. Men sistnevnte er så absolutt ingen grunn til å bli hjemme, for New York byr på en rekke spennende og morsomme aktiviteter for barn i alle aldre – og er en svært velegnet by å introdusere de små for storbyferiens gleder i.

Ferie med populære severdigheter

I utgangspunktet er det ingenting i veien for at barn kan bli med på alle de «voksne» aktivitetene som for eksempel en tur til Frihetsgudinnen, et besøk på Times Square (spesielt om kvelden, da alle neonlysene er tent) eller for den saks skyld en tur i Central Park Zoo, som de små sannsynligvis kjenner via filmer som blant annet «Madagaskar».

Når alle de obligatoriske severdighetene er unnagjort, finnes det flere som barna garantert vil finne stor glede av å besøke. En tur opp i Empire State Building byr på en utrolig utsikt over byen, det samme med Rockefeller Center.
Etter en tur i høyden kan man ta en tur ned under vannet. USS Intrepid er et 300 meter langt hangarskip som nå fungerer som museum, og i den tilknytning ligger det en ubåt man kan komme ned i. En kjempehit blant både store og små, og ganske annerledes enn de mer tradisjonelle opplevelsene i New York.

Lekebutikker i New York

Få ting er mer populært blant barn enn leketøy, og lykken er ofte å slippes løs i leketøysbutikken. Og jo større butikk jo bedre, så passer det vel fint med en tur til Toys ‘R’ Us på Times Square. Denne enorme lekebutikken strekker seg over flere etasjer og inneholder så godt som alt det leketøy man kan drømme om. Faktisk er denne butikken så stor, at den har et pariserhjul midt i butikken. Og ja, man kan få en tur i det også.

Og skulle man gå lei av leketøy (ja, særlig), så er ikke turen lang over til en av verdens største godtebutikker, M&M’s World, som bugner med godterier i alle fasonger og smaker. Noe for enhver smak, bokstavelig talt.

Madame Tussauds er alltid en sikker vinner, det samme med en tur i Central Park. Central Park på Manhattan er enormt stor, så beregn god tid og ta gjerne litt niste med eller kjøp noe i en av de nærliggende bodene. Parken har en rekke aktiviteter både sommer og vinter, og litt avhengig av årstiden kan man enten leie en liten robåt eller gå på skøyter.

Ut over dette finnes det mange parker i New York, og de aller fleste av disse har en eller annen form for aktivitet for barn. Være seg en lekeplass, underholdning eller små tivoli. Spør gjerne på hotellet hva de kan anbefale i nærområdet og du vil bli forbløffet over utvalget. God tur.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *