• Meny
  • Meny

FN-bygningen

FNs hovedkvarter holder til på østsiden av Manhattan i New York, med East River på sin østre side. Hovedkvarteret består blant annet av det 39 etasjer høye Sekretariatet (FN-bygningen), Biblioteksbygningen og Hovedforsamslingsbygningen. På engelsk er Hovedkvarteret bedre kjent som United Nations Headquarters.

FN-bygningen stod ferdig i 1952 etter å ha blitt planlagt av en rekke rådgivende arkitekter med den amerikanske arkitekten Wallace K. Harrison i spissen. Bygningens front preges av nærmere 200 flaggstenger, ett flagg for hvert medlemsland.

Besøke FN-bygningen

Skulle du ønske å ta turen innom FN-byningen under ditt besøk til New York kan du med fordel kombinere dette med en omvisning i bygget der guidene kan informere om FNs arbeid og relaterte organisasjoner. Under omvisningen får du også sett kunst og gaver som er donert til FN, samt en titt på i de viktigste salene og generalforsamlingen.

Ønsker du gjøre noe virkelig tradisjonelt så kan du sende et postkort hjem til dine kjente i Norge i FN-bygningen med FN-frimerker som kun kan sendes gjennom FNs postadministrasjon i bygget.

Se også flere turistmål i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *