• Meny
  • Meny

Grant´s Tomb

Lokalisert i Riverside Park på vestsiden av Manhattan ligger mausoleet der tidligere general og president Ulysses S. Grant og hans kone Julia Boggs Dent hviler. Ulysses Grant er kjent for å være en av de største generalene i den amerikanske historien, med sine seire i angrepet på Fort Henry og Fort Donelson og sin suksessfulle kamper mot general Robert E. Lee under den amerikanske borgerkrigen på midten av 1800-tallet.

Monumentet ble til etter en innsamlingsaksjon der ikke mindre enn 90.000 mennesker deltok for å samle inn de 600.000 dollarene som skulle til for å sette bygget til livs som for øvrig lyder det fulle navnet “General Grant National Memorial”. Det 50-meter høye bygget åpnet i 1897 etter byggestart i 1892 der daværende president Benjamin Harrison la den første steinen.

Bygget er satt sammen av 8.000 tonn med granitt der marmor fra Massachusetts preger gulvene, mens rekkverkene og utsmykningene er laget av italiensk marmor. Selve ideene og designet av mausoleet kommer fra byggets arkitekt, John H. Duncans inspirasjon fra den antikke tidsepoken, og bygg som Pantheon og den romerske keiseren Hadrians mausoleum i Roma.

Mausoleet er vel verdt et besøk om du kunne tenke deg et historisk avbrekk fra Manhattans intense folkemengder der den ligger plassert i grønne og idylliske omgivelser. Det å besøke bygningen er dessuten helt gratis og kan gi deg fine bilder til fotosamlingen, samt innblikk i president og general Grants viktige rolle i den amerikanske historien.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *