• Meny
  • Meny

Feire jul og nyttårsaften på Manhattan

Det sies at skal man velge kun ett sted på jorden og feire jul på, skal man velge New York. New York er utvilsomt et av verdens største handelssentrum, og julen er i høyeste grad ingen unntakelse. Stort sett hele desember går med til forberedelsene, og alle steder det er plass, står det et juletre. Det ene mer pyntet og flottere enn det andre, og butikkene regelrett konkurrerer om å kunne presentere de beste juleutstillingene i vinduene sine. Noen er til og med så populære at det står vakter og holder orden på køen for å komme frem og se dem(!)

Spesielt plassen foran Rockefeller Center er populær, da USAs høyeste juletre står nettopp her, og det er for anledning anlagt en skøytebane, så man kan stå på skøyter under julelysene.

Planlegger man å feire julen i New York bør man reservere hotellrom i god tid, og bare begynne å glede seg. Det er heller ikke nødvendig å ta med julegaver hjemmefra, da det kan lønne seg å heller kjøpe dem i New York.

Nyttårsaften på Times Square

Skal man feire nyttår i New York gjelder samme regel her som ved julefeiringen; reserver hotellrommet i god tid! Nyttårsfeiring i New York er svært populært, og det er på Times Square det skjer. Her samles over en million mennesker seg hver nyttårsaften for å feste, skåle i champagne og telle ned året til klokken slår midnatt.

Man skal imidlertid være tidlig ute, gjerne flere timer før klokken 18, for da stenges veiene inn til området. Husk varmt tøy, mat, og noe varmt å drikke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *