• Meny
  • Meny

Konsert og teater

Det er ikke uten grunn av New York regnes som en av de beste byene i verden å holde store konserter i, og det er ikke tilfeldig at mange store stjerner enten starter aller avslutter verdensturneene sine her.

Spesielt populært er det å holde konserter i Central Park, på The Great Lawn, midt i parken, hvor det er tilrettelagt for konserter, med både scene, teknikk, og en enorm gressplen til publikum, som lett kan komme opp i et antall på mellom 50 og 100 tusen ved de aller største konsertene.

Central Parks Great Lawn brukes også til store teaterforestillinger og operaer, og New Yorks filharmoniske orkester holder også flere gratiskonserter der gjennom sesongen.

Konsert på Madison Square Garden

Er man derimot ikke så glad for å sitte utendørs, finnes det også store innendørs alternativer i New York, deriblant Madison Square Garden. Et enormt multianlegg som med sine inntil 17.000 sitteplasser, ofte blir besøkt av store stjerner som kommer dit for å holde konserter. Madison Square Garden er faktisk den fjerde i rekken, og ble opprinnelig bygget som sportsarena.

Ønsker man å være publikum på en av konsertene her, kan man kjøpe billetter i et av de offisielle billettkontorene i nærheten, eller man kan være heldig å få noen uavhentede eller usolgte billetter like før konsertstart. Da gjerne også til en noe rimeligere penge enn normalt.

New York er for øvrig også hjembyen til de berømte Broadwayshowene, hvilke også kan være vel verdt et besøk. Spesielt musicalen Phantom Of The Opera, basert på forfatteren Gaston Leroux’ roman ved samme navn, kan være verdt å se, da den er den musicalen som har gått lengst på samme scene. Les også om gode tips til hvilke museer i New York som er blant de mest populære.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *