• Meny
  • Meny

Ellis Island Immigration Museum

Midt ute i New York havn, ved utløpet av Hudsonelven, ligger Ellis Island. En liten øy som har hatt stor betydning for millioner av mennesker gjennom årene, ikke minst fordi det var hit immigrantene ble sendt, før de fikk endelig adgang til fastlandet og et nytt liv i Amerika.

Ellis Island bærer navnet til sin første eier, Samuel Ellis, men eies i dag av den føderale regjeringen og administreres av National Park Service. Øya nås enklest med fergen fra Liberty State Park i Jersey, eller med en av rundreisebåtene fra Manhattan. Det anbefales å melde seg på en av de organiserte turene med guide, gjerne i kombinasjon med et besøk på naboøya, hvor Frihetsgudinnen, Statue of Liberty, står.

Hva finner du på museet?

Siden Ellis Island ble åpnet som immigrasjonstasjon i januar 1892 regner man med at over 20 millioner immigranter har vært igjennom dørene her, frem til øya ble stengt i 1954. I 1965 ble Ellis Island lagt til som en del av Statue of Liverty National Monument, og i 1990 ble hovedbygningen på øya gjenåpnet som museum, hvor man over tre etasjer kan bese både prosessen og de mange personlige historiene, godt rekonstruert både med rekvisitter, ord og bilder. Det er også muligheter for å leie en elektronisk lydguide, som forteller hva man ser underveis mens man beveger seg rundt i utstillingene.

Har man selv forfedre som i sin tid emigrerte kan man være heldig å finne dem i den store databasen museet administrerer, eller på den store navneveggen utendørs, hvor ikke mindre enn 200.000 immigranter er oppført. Det anbefales å sette av minst tre timer til et besøk på Ellis Island.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *