• Meny
  • Meny

New York på budsjett – billige attraksjoner, mat og bosted

Selv om flybillettene er blitt betraktelig billigere den siste tiden, er det fortsatt en relativ stor kostnad å ta et lengre ferieopphold i USA, New York spesielt. Bare hotellregningen kan beløpe seg til en gjennomsnittlig månedslønn, og så kommer alt man skal se og gjøre i tillegg.

Dog er det faktisk godt mulig å slippe unna med å betale bare en brøkdel av prisen, dersom man forbereder seg litt. For eksempel bør man unngå de største sentrale hotellene i sentrum av Manhattan, men heller se seg om etter et mindre motell i de andre bydelene. Det kollektive transporttilbudet er godt utbygget, og det er lett å komme inn til sentrum fra stort sett hele New York.

Spar penger på maten

Et annet punkt det er mulig å spare mange penger på er maten, og fravelger man de store menyene på de fine restaurantene, kan man få mange svært gode, og ikke minst rimelige, måltider andre steder. De aller rimeligste er selvfølgelig fastfoodkjedenes tilbud, men en hel uke på disse er kanskje i drøyeste laget, selv om disse også nå har sunnere alternativer en hva man kanskje forventer.

Blant severdighetene i New York kan man faktisk velge og vrake blant mange gratis alternativer, og det finnes flere kjente museer med fri adgang i tidsbegrensede perioder. Guggenheim er et av disse, og her kan man til tider slippe inn mot å betale en frivillig sum.

Det går gratisferger til både Ellis Island og Frihetsgudinnen, og flere av de guidede turene i byen koster bare en symbolsk sum, og da får man adgang til flere severdigheter enn om man skulle betalt for hver enkelt på egenhånd.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *