• Meny
  • Meny

Hva burde man kjøpe i New York?

Har man først tatt turen til New York, er det et par ting man simpelthen ikke kommer utenom å måtte kjøpe seg. Deriblant en t-skjorte med påskriften “I Love NY”, gjerne hvor “Love” er skiftet ut med et hjerte. Dette er souvenir nummer én fra verdensmetropolen, gjerne i kombinasjon med tilsvarende skyggelue. Eller caps, som den heter “over there”.

Av andre ting som er spesielt lukrative å handle i New York finner vi en del elektronikk. Spesielt de store amerikanske merkevarene er betraktelig rimeligere enn i Norge, likeledes en del fotoutstyr, og det er ikke tilfeldig at en av verdens største fotobutikker også ligger i New York.

Klær og sko i New York

Tøy kan man også finne relativt rimelig her, og utvalget er betraktelig bedre enn hva man er vant til i selv de mest velassorterte butikkene hjemme. På Manhattan finner man store sentre med alt hva hjertet begjærer, og av typiske ting som amerikanerne selv forbinder med New York finner man blant annet herresko, slips og mansjettknapper, som man finner i alle mulige størrelser og varianter.

På kvinnesiden er det også sko som dominerer, sammen med vesker, hatter og hansker. Gjerne matchende, slik at man viser man har både smak og penger. Vær imidlertid oppmerksom på hvilke betingelser som gjelder ved innførsel til Norge, og da tenkes det spesielt på eventuelle tollgrenser som lett overskrides etter en runde med handlekurven i New York.

Pølse på ekte NY-vis

Ellers bør man ikke komme hjem uten en billett til en av de mange forestillingene på Broadway, og man må så absolutt prøve en av de lokale hotdog-vognene som finnes stort sett over alt. Ingenting smaker mer av New York enn en varm pølse med sennep. Servert på ekte NY vis. Se også flere tips til hvor du burde spise i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *