• Meny
  • Meny

Marked i New York: Chelsea Market

I det tidligere fabrikklokalet til Nabisco (National Bisquit Company) i Meatpacking District, finner du Chelsea Market. På starten av 1900-tallet huset mursteinsbygget produksjonen av den velkjente Oreo-kjeksen. Siden 1997 har derimot det historiske bygget vært lokalisasjon for et velutstyrt, innendørs marked, elsket av New Yorkerne. Det originale fabrikkgulvet, de rustikke mursteinsveggene og den store takhøyden bekrefter ytterligere at du befinner deg i et historisk industrilokale.

Butikker og boder

Mens de øvre etasjene av bygget huser kontorer og forretningsrettet virksomhet som Google og Food Network, er første etasje hjem for Chelsea Market. Etasjen er bygget opp av en lang og bred gang, som omringes av matboder og butikker på henholdsvis venstre og høyre side.

Enten du er ute etter ingredienser til en bedre middag, eller bare raske med deg et brød og pålegg, så finner du noe som passer dine behov. Dickson’s Farmstand er stedet å gå om du brenner for godt kjøtt fra lokale gårder som sørger for naturlige og kvalitetssikrede produkter fra dyr som har levd under så gode vilkår som mulig. Butikkslakterne slår mer enn gjerne av en prat der de lidenskapelig forteller om historien til dyrene, gårdene og levevilkår.

Om du kjenner den varme brødlukta på lang avstand, så er det svært sannsynlig at den kommer fra Amy’s Bread. Brødene kommer i alle varianter, med fyll som gulrot, rosmarin og sorte oliven. På varelisten står også crunchy baguetter med store luftbobler som er perfeksjonert gjennom mange års testing.

Take-away Chelsea Market

Er du ute etter noe enkelt og varmt du kan ta med deg, vil Friedman’s Lunch være et godt alternativ. Stedets meny preges av kosemat til fornuftige priser. Hva med en pastrami-sandwich, mac and cheese, eller en saftig burger av kvernet oksebryst?

Den søte avslutning bør du legge til Fat Witch Bakery. Deres avhengighetsskapende brownies er kjent over hele Manhattan som de mest fyldige og sjokoladerike browniesene du noen gang har smakt. Browniesene kommer selvfølgelig i vanlig variant, men også med deilige smaker som karamell, kaffe, mint og kirsebær.

Chelsea Market er ikke bare for personer med interesse for mat og drikke, men også for fotointeresserte som vil ha en del av det autentiske New York. Med sin enestående fasade og fabrikkbaserte interiør, vil du få de mest stemningsfulle bildene til feriealbumet. Kombinasjonen av røffe mursteinsflater, tøykurver, organiske grønnsaker og lukten av nybakt brød er ikke annet en eventyrlig.

Offentlig transport New York:
Nærmeste T-banestasjon: 14th Street og 8th Avenue
Busstasjon: 9th Avenue – W 16th Street

Adresse:
75 9th Avenue
New York, NY 10011

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *