• Meny
  • Meny

Roosevelt Island

Roosevelt Island er en smal øy som ligger i East River, mellom Manhattan og Queens, og som til tross for sin beskjedne størrelse, har en lang og interessant historie bak seg.

Allerede de tidligste bosetterne på Manhattan fattet interesse for den fruktbare øya, bosatt av indianere som kalte den Hog Island, og de første som slo seg ned der, gjorde det allerede på det tidlige 1600-tallet. På slutten av samme århundre ble øya solgt til familien Blackwell, som døpte den om til Blackwells Island, et navn som ble brukt helt frem til 1921, da øya skiftet navn til Welfare Island som den så ble hetende frem til 1971, hvor den fikk sitt nåværende navn.

Øya har gjennom disse årene tjent både som fengsel, asyl og hospitalsøy, blant annet ligger det et gammelt kopper-sykehus der, men dessverre står kun ruinene igjen. I mange år var det også relativt bilfritt på øya, men dette er endret i dag, ikke minst på grunn av at det er bygget bro med avkjøring til selve øya.

Gratis konserter og arrangementer

Likevel kan man trygt anbefale å besøke øya til fots, og mange kombinerer et besøk her med et besøk i Central Park, som kun ligger en liten spasertur unna. På selve øya er det flere parker til fri anvendelse, mange av dem godt tilrettelagt for familier med barn, da de inneholder både lekeapparater og grillmuligheter.

Roosevelt Island er også et ettertraktet sted for konserter og forskjellige arrangementer, og de fleste av disse er som oftest gratis. Da strømmer det til med New Yorkere, og da det allerede bor flere kjente skuespillere, politikere og musikere på øya, skal man ikke se bort fra man er heldig og får et glimt av dem også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *