• Meny
  • Meny

South Street Seaport

Med sin strategisk gode beliggenhet helt syd på Manhattans østside, er South Street Seaport et yndet sted å oppholde seg i, både for beboerne på Manhattan og tilreisende turister. Ikke minst på grunn av sin storslagne utsikt over Brooklyn Bridge, som ofte blir filmet herfra, men også fordi det er en smeltedigel av kulturelle innslag, både arkitektonisk og gastronomiske, og det finnes et utall av små og store butikker man kan handle i her.

Alt fra de store motekjedene til små intime etniske butikker ligger her, eller man kan simpelthen sette seg ned på en av de mange fortauskafeene eller barene i området, og bare føle den rolige atmosfæren på et ellers hektisk Manhattan. Mange forretningsfolk fra det nærliggende Wall Street pleier gjerne å ta turen ned på kaia for en drink eller øl etter en lang dag på kontoret, eller man kan se dem spise medbragt lunsj på en gressplen.

Museum om sjøfart og skipsindustri

Det finnes også flere museer og mindre gallerier på South Street Seaport, blant annet South Street Seaport Museum, som viser hvordan utviklingen i denne delen av Manhattan har vært de siste hundre årene, med vekt på sjøfart og den skipsindustrien South Street Seaport er bygget opp rundt.

Å komme til South Street Seaport på Manhattan er svært enkelt, da man kan ta både buss, subway eller turbåt dit, og mange velger også å spasere, gjerne i kombinasjon med et besøk på en av de andre turistattraksjonene i området. South Street Seaport ligger bare noen hundre meter fra Ground Zero, hvor World Trade Center sto og der World Trade Center Memorial befinner seg i dag. Eventuelt kan du, av alle ting, ta hurtigbåten til IKEA, som også går herfra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *