• Meny
  • Meny

Trump Tower

Trump Tower er navnet på en 202 meter høy skyskraper med beliggenhet i kvartalet ved shoppinggaten Fifth Avenue og 56th Street og 57 Street. Det imponerende bygget er navngitt etter den kjente, amerikanske entreprenøren og forretningsmannen Donald Trump.

Skyskraperen stod ferdig i 1983 etter en fire års byggeperiode. Designeren bak det hele var Der Scutt som i tillegg til Trump Tower, også har stått bak flere av Manhattans landemerker. Der Scutt sørget for at skyspraperen ble bygget i armert betong og med en struktur som gjør bygget ekstra godt rustet mot kraftige vinder og jordskjelv.

Hva består Trump Tower av?

Bygget huser i dag forretningsrettet virksomhet som butikker og kontorer, men også private leiligheter. Blant byggets forretninger finner man eksempelvis Qatar Airways, Starbucks og Guccis hovedbutikk i New York. Byggets beboere teller både Bruce Willis, Beyoncé, Emma Davis og sjefen sjøl.

Bodelen av Trump Tower kan skryte av å være en av verdens mest lukseriøse med elegant innredning, stor takhøyde og egne seksjoner for leilighetenes hushjelper. Med spektakulær utsikt og utmerkede fasiliteter blir selvfølgelig prisen deretter og med en månedsleie som fort kan passere en gjennomsnittlig, norsk årslønn.

Skyskraperen blir også brukt som innspillingssted for Donald Trumps populære TV-serie The Apprentice. Selve elimineringsprosessen i showet der Donald kommer med de velkjente ordene “You’re fired” skjer i Trump Towers TV-studio.

Shopping i Trump Tower

Et besøk til Trump Tower kan sies å være et besøk inn i sjelen til Manhattan med gode muligheter for et glimt av en kjendis eller to. De nederste fem etasjene av skyskraperen er dessuten utmerket gjenstand for god Manhattanshopping. Mens du har gode sjanser for å finne sterkt reduserte priser på klær og mote, kan du også finne smykker og vesker som makser ditt kredittkort. Sørg for å ta med Platinumskortet.

Adresse:
725 5th Avenue

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *