• Meny
  • Meny

Union Square i New York

I motsetning til hva mange tror, har Union Square ingenting med hverken fagforeninger eller sammenslåingen av Amerikanske forente stater å gjøre, nei, opprinnelsen til navnet var et strategisk forretningsmessig trekk, utført av Samuel Ruggles, eiendomsmagnat og en av grunnleggerne av Bank of Commerce, som hadde interesser i området i 1832.

Det var på denne tiden aktiv utbygging på Manhattan, men for at ikke datidens Bloomingdale Road skulle bli “bare en annen gate i New York”, fikk Ruggles overbevist om at det var lurt å ha et torg der, samtidig som han selv fikk underskrevet en femti år lang leieavtale på eiendommene rundt. På denne måten klarte han å opprettholde interessen for egne eiendommer, og han fikk bygget både fortau og brostenlagt selve torget. Det ble også bygget en fontene, og hele strøket ble svært så attraktivt å bo i blant både forretningsfolk og politisk engasjerte.

Marked på Union Square

I nyere tid har torget vært et yndet sted for demonstrasjoner og som salgsted, og i dag benyttes stedet spesielt som utsalgsted for lokale landbrukere uten faste leveringsavtaler med noen av de store kjederelaterte fødevareprodusentene. Mange av New Yorks innbyggere bruker konsekvent torget til sine innkjøp, og det sies at varene her er av god kvalitet og ofte økologisk.

Union Square er i dag et nasjonalt landemerke i USA, og et transportknutepunkt på Manhattan, noe som også bidrar til å gjøre stedet lett tilgjengelig for allmennheten. Det er lett å komme hit, og hele området regnes som trygt å ferdes i, hele døgnet. Det finnes også flere minnesmerker og statuer på torget. Les også mer om et av Manhattans andre markeder, Chelsea Market.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *