• Meny
  • Meny

Guttetur til New York – hva burde dere gjøre?

En gang i blant er det greit å samle kameratflokken og finne på noe helt annerledes enn fisketur i Valdres eller elvepadling i Sjoa, så hvorfor ikke slå hodene sammen og ta en tur til USA og New York neste gang gutteturen skal planlegges.

Flere flyselskaper har gode tilbud på billettene sine litt utenom sesongen, så legger man opp til en langhelg kan det være mange penger å spare.

Byen som aldri sover

New York, eller The Big Apple som den også kalles, er kjent for sitt yrende liv døgnet rundt. Det er folk stort sett over alt, og butikker og restauranter holder åpent hele døgnet. Det ligger selvfølgelig i kortene at er man i USA bør man også prøve en real hamburger, da ikke en av den typen fastfoodkjedene har å by på.

Likeledes bør man sjekke ut noen av New Yorks mange barer, og en tur innom en av de mange stand-up-showene hører også med. Besøk også gjerne en av byens mange sportsbarer, spesielt hvis det er kamp, for å kjenne litt på stemningen, og eventuelt å få sjansen til å oppleve New York Yankees på hjemmebane er heller ikke å forakte.

Havkajakk på Hudson River

Man kommer ikke utenom et tur til Ground Zero eller Times Square, og en tur ut til Ellis Island og Liberty Island er også obligatorisk. Er man frisk på en annerledes og morsom opplevelse, kan man også forsøke seg i havkajakk på Hudson River. Et av stedene man padler ut fra er Pier 40 i Greenwich Village og man behøver ikke bestille eller på annen måte være forberedt. Man bare møter opp, får en redningsvest og av sted i samlet flokk bærer det. Gratis er det også.

En konsert i Central Park bør man også ta seg tid til, men her bør man undersøke på forhånd hvem som spiller, da det kan være noe rift om billettene.

Etter en lang dag på farten i New York kan det passe å avslutte med en kald øl på toppen av 230 på fifth avenue, en såkalt rooftopbar med en fantastisk utsikt over Manhattan og mot Empire State Building.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *