• Meny
  • Meny

Glad i TV-serier? Sjekk ut disse innspillingsstedene i New York

Du skal ikke ha sett særlig mange amerikanske TV-serier før du kommer over en ikonisk serie som er blitt filmet i New York.

Vi har her laget en sammenfatning av de mest essensielle innspillingsstedene du bør få med deg. Tenk bare å ta en selfie sammen med en av dine nærmeste venner på et av disse stedene? Kan ikke sette en pris på sånt, si!

1. Sex and the City

Hvem er det som ikke elsker Carrie Bradshaw? Hvem er det som ikke vil traske i de samme gatene som henne?

Skal du til New York burde du helt klart få med deg noen av innspillingsstedene til den kjente serien.

Det sies at Carrie bor på ‘East 73rd Street’, men det stemmer ikke. Den virkelige adressen er 64 Perry St i West Willage. Ta gjerne en selfie foran trappene, men vis respekt for beboerne i bygården.

Den luksuriøse leiligheten til Mr. Big ligger heller ikke på Upper East Side slik serien forteller, men er i virkeligheten Penthouse Piano-suiten på Hotel Giraffe i Gramercy Park District.

2. The Carrie Diaries

Den nye serien tar for seg Carrie Bradshaws tidligere liv. Store deler av serien er filmet i praktfulle New York.

3. Gossip Girl

Hotellet som er hjemmet til Chuck Bass finnes i virkeligheten. Er du i New York burde du sjekke ut stedet og gå i Chuck sine fotspor. Adresse: Empire Hotel, 44 W 63rd Street.

Du kan også oppdage de kjente trappetrinnene på MET-bygningen, der Blair, Serena, Jenny osv. har spist lunsj, kranglet og plottet.

Skolen våre yndlingskarakterer gikk på er det også mulighet å få se.

4. Friends

Joey og Chandlers leilighet: Adresse: 495 Grove St. Apt. 19, New York, NY 10001.

Monica og Rachels leilighet: Adresse: 495 Grove St. Apt 20, New York, NY 10001.

Phoebes leilighet: Adresse:5 Morton St. Apt. 14

Kaféen Central Perk: Dessverre er den kjente sofaen trygt plassert hos Warner Bros. Du kan derimot se kaféen dersom du deltar på guidet tur innspillingslokalene til Warner Bros i Los Angeles.

Central Perk er basert på kaféen Manhattan Cafe i New Yorks West Village.

Selv om opptakene i leiligheten naturlig nok ble filmet i et studio er det fortsatt mulig å se bygningen utendørs der handlingen skal ha foregått. Den ligger som nevnt ovenfor på hjørnet av Grove Street og Bedford Street i West Willage.

5. Breakfast at Tiffany’s

Husker du Audrey Hepburn som elegant nyter et bakverk mens hun holder en kaffe i hånden? Åpningsscenen fra filmen med samme navn har etter hvert blitt umåtelig populær, og bruker butikken Tiffany´s som innspillingssted. Butikken har også fungert som location for blant annet filmene Søvnløs i Seattle, For Love or Money og Sweet Home Alabama.

Hvor drar du?

Tiffany´s flagskipbutikk på hjørnet av Fifth Avenue og East 57th Street på Manhattan.

For øvrig har Guggenheim-museet også vært gjenstand for en rekke innspillinger, deriblant When in Rome, Men in Black og Someone To Watch Me Over.

Flere tips? Les også vår liste over attraksjoner i New York du bør se.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *