• Meny
  • Meny

Shopping i New York

Shopoholikere fra hele verden samles i denne enorme motemetropolen gang på gang. De jakter de gode kjøpene, vareprøvene, det nyeste av det nye og skatter fra vintage butikkene.

Med daglige fashion events og et gigantisk utvalg butikker er det ikke rart New York går for å være en av verdens hovedsteder for shopping. Byen huser også den ekstremt populære New York Fashion Week.

Størsteparten av den utvalget befinner seg på Manhattan, men bydelene Brooklyn, Queens og Bronx har også massevis av autentiske butikker med alt du kan tenke deg innen mote og fashion. Det anbefales at du unngår å ta shoppingen i områdene rundt Times Square. Her er ofte prisene skyhøye sammenlignet med kvaliteten du får. Beveger du deg over til New Jersey eller øvre deler av Hudson elva så kan du spare ytterligere kroner, men dette krever reiseplanlegging. Med lav dollarkurs vil du uansett spare mye i forhold til å kjøpe de samme klærne eller skoene i Norge.

Kjente shoppingdistrikter i New York

Trendy klesforretninger med både vintage og ny street wear finnes i hopetall i Greenwich Village. Dette er et av nabolagene med svært prisfornuftige varer. Lower East Side må også trekkes frem som et av nabolagene i New York med størst sjanse for billige kleskjøp. T-shirts, boots, jakker og jeans er spesielt gunstig å kjøpe i Lower East Side. Gode og pene jeanskupp kan du også gjøre i SoHo. AG Jeans Store i SoHo har tradisjon for å være en av New Yorks bedre jeansbutikker.

The Garment District – merk deg navnet først som sist. Dette er navnet på nabolaget i New York som står for en tredjedel av klesproduksjonen i USA. Ikke sjelden så har også klesfabrikkene Outlet Sale med moteklær til geniale priser.

Fifth Avenue er nødt til å nevnes når det skal nevnes New Yorks mest fasjonable shoppinggater. Prisene her kan riktignok være såpass høye at man ikke engang går inn i butikkene. I samme kategori ligger nabolag som Tribeca og Chelsea.

Se hoteller for din reise til New York

Kjøpesentre og varehus

Shopping på et kjøpesenter er et glimrende alternativ for regnværsdager og når du rett og slett vil finne alt på en plass. Shoppingsentrene i New York er svært velfylte og fokuserer på mote for han og henne, så vel som smykker, kosmetikk, elektronikk og sport. Reiser du i januar eller på sensommeren så kan du gjøre spesielt gode kjøp da de forrige kolleksjonene nærmer seg slutten.

Vil du besøke de aller mest populære varehusene i New York så burde du spesielt bite deg fast i Macy’s ved folkekjære Empire State Building og Bloomingdales langs Third Avenue. Bergdorf Goodman og Century 21 er også verdt et besøk. De dyre motekjøpene gjør du hos Trump Tower i Fifth Avenue. En kjapp togtur tar deg til New Jersey der du kan gjøre noen virkelige kupp fra flere av New Yorks outlets.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *