• Meny
  • Meny

Bryant Park på Manhattan

Bryant Park, beliggende mellom femte og sjette Avenue og 40. og 42. gate (street) på det sentrale Manhattan, er et privat parkanlegg på ikke mindre enn 39.000 kvadratmeter. Faktisk er parken i sin helhet anlagt på toppen av New York Public Librarys arkiv, som ble bygget ned i undergrunnen under parken i 1980.

Enkleste måte å komme inn i parken på er via sjette avenue, hvilket også inneholder parkens hovedinngang med umiddelbar nærhet til flere kollektive transportmidler.

Opprinnelig ble parken anlagt så tidlig som i 1847, under navnet Reservoir Square, og i 1853 ble utstillingen The Exhibition of The Industry of All Nations holdt der, hvor tusenvis av utstillere deltok. I nyere tid er parken brukt til store politiske demonstrasjoner, blant annet samlet det seg i 1969 over 40.000 demonstranter for å demonstrere mot USA’s engasjement i Vietnamkrigen.

Fra kriminalitet til idyll

Gjennom hele 1970-tallet var parken mer eller mindre overtatt av hjemløse, prostituerte og narkotikahandlere, og det var lenge regnet som svært farlig å ferdes i området. Dette ble imidlertid endret under den store renovasjonen i 1980, og i dag er parken et yndet sted for familier på piknik, og den store gressplenen innbyr til mange sportslige aktiviteter. Det finnes også underholdning av forskjellige typer, blant annet en karusell om sommeren, og skøytebaner om vinteren.

Det arrangeres konserter, forskjellige festivaler, og det er muligheter for å spille både sjakk, pétanque og bordtennis, i tillegg til alle de impulsive aktivitetene som yoga, tai chi eller strikkekurs(!), for å nevne noen, man kan delta på. Les også om Central Park, New Yorks aller mest kjente park.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *