• Meny
  • Meny

Hva burde man gjøre i New York?

New York er definitivt byen som aldri sover, og det finnes et vell av ting både å se og gjøre. Er man kunst- eller historieinteressert finnes det så mange museer, at selv de lengste ferieopphold med enkelhet fylles opp med lange interessante dager, hvor man kan farte rundt fra det ene museet til det andre. Guggenheim Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art, eller hva med Museum of the City of New York? For å nevne noen. Siste tilskudd er 9/11-Memorial, et sted som er gratis å besøke, men svært populært, så her anbefales det å forhåndsbestille billetter.

Det myldrer av spisesteder

Man kan enten reise rundt på egenhånd, eller melde seg på tilrettelagte guidede turer som bringer en rundt i byen i store turistbusser, kun avbrutt av små stopp på noen av de utallige kulinariske spisestedene som finnes. New York er en typisk multikulturell by, noe både bybildet generelt, og restaurantene bærer stort preg av. Det sies at man kan leve et helt liv i New York, og spise på restaurant hver eneste dag, alle måltider, uten å behøve å spise samme sted to ganger. Her finner man tradisjonelle retter fra hele verden, til og med en norsk kjøttkakerestaurant finnes det, hvis hjemlengselen skulle bli for stor.

Mange reiser til New York for å handle, og tar man turen ned på Manhattan, kan man bokstavelig talt blakke seg totalt. Her finnes alt fra de store kjente motekjedene, til små spennende bruktbutikker, og alt fra klær, fiskeutstyr og fotoapparater er å få kjøpt. You name it, they got it.

Billige attraksjoner i New York

Er man på budsjettreise, finnes det også her et rikholdig utvalg av ting å finne på. Ikke alt i New York koster penger, og planlegger man litt på forhånd, kan man oppleve konserter, kunstutstillinger og mange andre ting, helt uten at det koster en krone. Flere store stjerner holder gratiskonserter i parkene i byen, og mange museer har “happy hour”, hvor det er gratis adgang. Ellers er bare det å vandre gatelangs på Manhattan eller Brooklyn en opplevelse i seg selv, eller hva med en tur ut på Roosevelt Island?

Nattelivet i New York er i en klasse for seg, og mange barer og nattklubber holder aldri stengt. Ikke en gang juleaften. Her er det fullt kjør døgnet rundt, og har man ikke med seg klokke selv, aner man ikke hvilken tid på døgnet det er. Å “go nightclubbing” i New York kan fort bli en noe overveldende erfaring hvis man ikke er vant til å rangle, og da kan man kanskje heller finne seg en mørk jazz- eller bluesbar å nyte en drink i. Med god musikk, billig drikke og hyggelig atmosfære.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *