• Meny
  • Meny

American Museum of National History

Dette verdenskjente museet på Manhattan ble grunnlagt i 1869 og har under sine leveår, opparbeidet seg en samling på over 32 millioner gjenstander. Disse samlingene er så enorme og omfattende at kun en brøkdel av gjenstandene kan utstilles. Museet spenner over fire kvartaler og består av nærmere 50 utstillingshaller, bibliotek, planetarium og laboratorium der museets forskere holder til. American Museum of National History blir ofte fortet til AMNH.

Hva kan du se på museet?

Blant museets aller mest populære permanente utstilling finner du blant annet fossilutstillingene. Utstillingene tar deg med flere millioner år tilbake i tid og viser deg fossiler fra dinosaurer og primitive pattedyr. Bli med på en reise der du ser hvordan pattedyrene har utviklet seg til å kunne leve i sjøen, på land og i luften. Stikkord for dinosaurutstillingen: Triceratops, Stegosaurus og Corythosaurus.

En annen avdeling viser menneskets utvikling gjennom kultur, religion og politikk. Menneskelig evolusjon fra flere millioner år før Kristus til det moderne Homo Sapiens. Hvem er vi, og hvilken vei kommer menneskeheten til å ta de neste tusen årene?

Se også utstillinger som tar for seg verdensrommet og solsystemet, samt reptiler, fugler og amfibier. Biologisk mangfold, økosystemet, mikroorganismer og utryddelser er sentrale stikkord i den permanente utstillingen som tar for seg livet på jorda. Hva med å ta en nærmere titt på den 29 meter lange modellen av en blåhval, og dens liv?

Fun Fact:
American Museum of National History ble brukt som inspirasjon til den kjente filmen Night at the Museum med Ben Stiller i hovedrollen.

Beliggenhet

Museet holder til på vestre side av Central Park (Upper West Side) med hovedinngang på den siden av museet som vender ut mot parken. Et besøk på American Museum of National History kan med fordel kombineres med avslapping og picnic i Central Park.

Transportalternativer New York:
Nærmeste T-bane: Museum of National History
Busstasjon: Central PK W 79 St

Adresse:
Central Park West at 79th Street New York
NY 10024-5192

Les mer om andre turistattraksjoner i New York, samt info om hoteller og soveplasser i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *