• Meny
  • Meny

Uteliv og festing

New York – The city that doesn’t sleep… Akkompagnert av lystige toner påpeker Frank Sinatra nettopp dette under hans vanvittig kjente låt med tittel “New York, New York”. Utsagnet er like sant den dag i dag som det var i 1979 da låten ble innspilt. New Yorks uteliv er scene for et vanvittig mangfold av både nattklubber, brune puber og barer med alle slags klientell.

Mye av nattelivet i New York foregår i de to nederste tredelene av Manhattan. Det aller beste utelivet foregår gjerne i områder som ikke har så høy konsentrasjon av hoteller og hostels. Siden subwayen går hele døgnet, hele året vil du enkelt kunne komme deg fra et nabolag til et annet, selv midt på natta.

Områder og nabolag

Utelivsscenen i New York bokstavelig talt koker og det er vanskelig å forutse hva som vil være hot om seks måneder da steder som er populære i dag kan være stengt to måneder etterpå. Generelt sett så finnes likevel noen gode tips. Mange av de aller mest high class utestedene og diskotekene finner du i den vestlige delen av Chelsea. Chelsea er også populært blant byens homofile befolkning.

Greenwich Village er et godt alternativ om du ser etter bra restauranter og spennende barer. Beveg deg gjerne mot Bleeker Street og det østre området av Greenwich Village.

East Village – kanskje New Yorks beste nabolag for uteliv! Er du ladd på en pub-til-pub-runde i New York så er dette nabolaget du burde dra til. Spesielt øst for 2nd Avenue er konsentrasjonen av barer skyhøy! Et must for deg som vil oppleve New Yorks virkelige uteliv. Lower East Side er heller ikke et dumt valg da området kan sammenlignes med East Village, men innehar et mer trendy og hipsterpreget stil.

Hold deg unna Times Square dersom du vil feste med New Yorkere og ikke turister. Her er prisene skyhøye og stedene alt for kommersielle og pregløse. Nabolagene Upper West Side og Upper West Side er for det meste brukt som boområder og anbefales ikke for uteliv.

Åpningstider

De fleste av barene i new York åpner rundt kl 21.00, mens nattklubbene pleier åpne rundt 23.00. Barer med matservering åpner gjerne rundt kl 12.00. De fleste barer og utesteder stenger kl 04.00, mens noen nattklubber holder åpent til 06.00

Loven i new York sier at utesteder ikke har tillatelse til å servere alkohol i tidsrommet 04.00 – 08.00. Flere utesteder holder dog åpent, da uten alkoholservering.

Hør gjerne med lokalbefolkningen om når du burde besøke et utested. Et sted som er fullt en kveld, kan være dørgende tomt den neste…

Les også om noen av de beste utestedene i New York.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *